"Hogwarts, Hogwarts hoggy warty Hogwarts"

Harry Potter... Jag är så sjukt besatt av filmerna och böckerna just nu så det passar perfekt att skriva om musiken från Harry Potter och de vises sten. Hela filmen är så mysig (allt är visst mysigt enligt mig), fast det bästa är nog när dom äter i filmen ^^.

”The journey to Hogwarts” är Harry Potter i ett nötskal, det känns som att allt är samlat i den låten även fast det kanske tar ett tag innan låten kommer igång på riktigt, vid 1.40 i låten nedanför så tycker jag att den är som bäst, tänker på när dom sitter i matsalen vid halloween innan trollet kommer.

Jag älskar verkligen Harry Potter-filmerna på alla sätt som går och självklart så har musiken en jättestor roll i det hela. Allt är så fint och förtrollande (hehe) helt enkelt, man blir så glad av musiken att man önskar av hela sitt hjärta att den världen finns på riktigt och att man ska få ett brev.

En annan låt man bara måste ha med är ”Christmas at Hogwarts”. Vad skulle det här inlägget vara utan det låten? Att se Hagrid komma dragandes på en stor gran, det är jul.

Det är lugnt den bästa jul-låten som finns! Man ser allt pynt, alla paket och all lycka! Mihihihihi jag blir NÄSTAN sugen på julafton... men bara nästan. Fast det kanske bara är jul i en trollkarlsvärld med honungsöl, pumpapaj och massor annat gott som jag längtar efter...

Åh jag höll ju nästan på att glömma en låt! ”Hedwig's theme”, jag tar tillbaka att ”The journey to Hogwarts” var mest ”Harry Pottig”. Hedwig's theme ÄR Harry Potter, iaf filmerna, den är verkligen sjukt bra. Man förs in i deras värld och får se kvastflygning och så självklart Harrys fina uggla, Hedwig.

 

Mannen bakom den här musiken är John Williams som även komponerade och arrangerade musiken till Harry Potter och fången från Azkaban.

Många av melodierna/låtarna följer med i alla filmer, dom har blivit teman för olika karaktärer och plaster i filmerna.

 

Den låten som jag tycker bäst om är nog ändå Hogwarts skolasång som är skitbra och som jag vill tillägna två av mina kära vänner som också är Harry Potter-nördar. Carrå och Lisa :)"Musiken utgör 70 procent av hela filmen. Hade inte musiken varit bra så hade det gett filmen helt fel känsla.   Jag älskar att den är så mystisk och "gullig" vissa gånger och när det är lite mer action så är den kraftfullare. Hela stämningen blir så mysigt och ger hela filmen ett stort lyft! Älskar Harry Potter och älskar musiken!"

- Carrå Åsgård
Hennes underbara blogg :)
http://minmormorsvind.blogspot.com/
Skönheten och odjuret

Tim Burton igen. En film som är så fin och sorglig att man dör, jag pratar förstås om Edward Scissorhands.

Musiken i den här filmen är gullig, den skulle passa i en magisk barnfilm eller som musik i ett dockhus nästan lika bra. Den är förtrollande, jag ser en skog med olika väsen och mycket färger, men samtidigt är den så hemsk och sorglig att det kanske skulle bli lite för läskigt...

Det snöar på grund av honom, jag borde hata honom för det, men en snällare och en mer oskuldsfull människa finns det nog inte. Åh nu när jag sitter här och tittar på filmen så får jag jättemycket gåshud, allt är så fint! Men det är ju såklart inte bara fint. Den lilla hålan där alla kvinnor skvallrar hela dagarna tills deras män kommer hem från jobbet, den lilla hålan där det aldrig någonsin händer något får vara med om både något hemskt och fantastiskt.

Filmen visar hur elaka människor kan vara, men även att det finns godhjärtade som försöker hjälpa även fast det inte alltid går så bra.

 

Danny Elfman, HUR KAN DU SKAPA SÅ BRA MUSIK?! Det du gör passar till alla magiska och speciella filmer, jag förstår varför du och Burton samarbetar. Tim Burton + Danny Elfman= ja... det är obeskrivligt hur underbara dom är tillsammans!

Det är faktiskt inte bara mörk och vacker musik, utan det är väldigt glad musik med. När man får vara i den lilla byn så får man ofta höra en sprallig och nästan lite stressande musik (lite som en gammal cirkus ibland) som ja... också passar in helt perfekt i filmen.

Märks det att jag väljer mina favoritfilmer? ^^ Men jag kan ju säga såhär, dom hade nog inte varit mina favoriter om det inte vore för musiken.

Ahhh blir som när Lisa (sambo/vän) ser katter, helt galen :D.

En av mina favoritscener när jag var yngre var när man får se Edward se tillbaka på hur han blev skapad, det är lite som när Casper (i filmen Casper) knäcker och steker ägg till Cat. Det hörs mörk fast samtidig ljus och kraftig musik i scenen, jag förstår inte hur man gör, allt är så fantastiskt!

Men den bästa scenen är när Edward gör sin ängel av is och Kim (hans kärlek) dansar under den och får snö på sig. Dom säger ingenting i scenen, men musiken... Jag gråter varje gång, så jääävla underbar och allt är så fint!

Det är verkligen en ”skönheten och odjuret”-historia. Man blir kär.

 

Nästa film jag ska se får nog vara lite gladare, orkar inte med fler tårar nu :P

 

musiken som vanligt ^^ (skulle kunna lägga ut många fler, men det skulle nog bli lite rörigt :( )

 

 

Buhuuu det är så vackert :´(


p.s Carrå har lovat att hon ska hjälpa mig med min design så förhoppningsvis så kommer det vara lite finare här snart!

"Solgula"

Ja när solen skiner ute så är kanske inte The nightmare before christmas den första filmen man vill se, men den är ju så mysig så det är svårt att låta bli ändå.

Det är verkligen en film man ska se när det är som ruggigast och kallast ute, höst och vinter alltså (rekommenderas). ”This is Halloween” är låten som öppnar filmen och den gör att man bara vill fortsätta att se den, det är verkligen en otroligt bra låt! Den är verkligen halloween för mig och att Tim Burton har regisserat den gör ju inte saken sämre, han kan verkligen få med det mörka bra, men ändå göra det charmigt och mysigt och då blir bara låtarna bättre. Allt flyter ihop och blir skitbra!

Men som sagt ”This is halloween” är en låt där folket som bor i staden halloween sjunger om hur folket som bor i staden är och hur dom hyllar den ”hemska” högtiden.

Låten har en sådan mystik att man inte kan låta bli att tycka om den och handlingen i låten är verkligen ett barn (och vissa vuxnas) värsta mardrömmar. Speciellt monstret under trappan... :S

Alla läskiga monstren som man kan tänka sig är med och det är perfekt eftersom att halloween är en högtid där man ska skrämmas ^^.

Nu blev det kanske lite mycket om själva filmen, men det är svårt att förklara musiken och hur den är om man inte berättar om hur filmen är. Om ni är höst eller vinter-älskare så kolla på filmen! Eller förresten inte bara ni, utan alla!

 

En annan låt som man bara måste nämna är ”what's this”. Från att ha varit i mörkret och allt skrämmande så får man plötsligt komma till en helt ny värld, nämligen Julstaden.

Jack (huvudrollen) som bara har varit i sin stad innan blir helt till sig, det är som när man får se godisaffären i Pippi, helt magiskt! Det är fullt med kakor, färgglada lampor och dekorationer och glada människor, klart att man blir avundsjuk!

Man längtar helt klart till julen när man hör den låten. Åhh det är så svårt att förklara den här musiken, det lättaste är väl att säga att man blir helt förtrollad! Man kommer verkligen in i en helt annan värld.

 

Vem är det då som har skapat dessa fantastiska låtar? Jo det är självklart Danny Elfman (lite roligt att han heter Elfman i efternamn^^) som nog har skapat, ja iaf nästan all musik till Tim Burtons filmer, jag kan nämna några av dom och det är: Alice i underlandet, Kalle och chokladfabriken, Edward scissorhands och Corpse Bride (och självklart många fler).

Han sjunger även i The nightmare before christmas och Corpse Bride, som är ganska lik The nightmare before christmas i stilen. Han kan verkligen sin sak!

 

En annan sak som kan vara värt att nämna är att pojkbandet Fall out boy har gjort en cover på What's this, dom kan förtjäna en lite länk även fast dom inte är några favoriter :P

http://www.youtube.com/watch?v=HoXlAimMKeg aja vet inte hur man gör för att kunna klicka på den, men här är den iaf ^^

 

Här är låtarna + Sallys song bara för att Majs-Sally som jag bor med tycker om den så mycket :)RSS 2.0