"Solgula"

Ja när solen skiner ute så är kanske inte The nightmare before christmas den första filmen man vill se, men den är ju så mysig så det är svårt att låta bli ändå.

Det är verkligen en film man ska se när det är som ruggigast och kallast ute, höst och vinter alltså (rekommenderas). ”This is Halloween” är låten som öppnar filmen och den gör att man bara vill fortsätta att se den, det är verkligen en otroligt bra låt! Den är verkligen halloween för mig och att Tim Burton har regisserat den gör ju inte saken sämre, han kan verkligen få med det mörka bra, men ändå göra det charmigt och mysigt och då blir bara låtarna bättre. Allt flyter ihop och blir skitbra!

Men som sagt ”This is halloween” är en låt där folket som bor i staden halloween sjunger om hur folket som bor i staden är och hur dom hyllar den ”hemska” högtiden.

Låten har en sådan mystik att man inte kan låta bli att tycka om den och handlingen i låten är verkligen ett barn (och vissa vuxnas) värsta mardrömmar. Speciellt monstret under trappan... :S

Alla läskiga monstren som man kan tänka sig är med och det är perfekt eftersom att halloween är en högtid där man ska skrämmas ^^.

Nu blev det kanske lite mycket om själva filmen, men det är svårt att förklara musiken och hur den är om man inte berättar om hur filmen är. Om ni är höst eller vinter-älskare så kolla på filmen! Eller förresten inte bara ni, utan alla!

 

En annan låt som man bara måste nämna är ”what's this”. Från att ha varit i mörkret och allt skrämmande så får man plötsligt komma till en helt ny värld, nämligen Julstaden.

Jack (huvudrollen) som bara har varit i sin stad innan blir helt till sig, det är som när man får se godisaffären i Pippi, helt magiskt! Det är fullt med kakor, färgglada lampor och dekorationer och glada människor, klart att man blir avundsjuk!

Man längtar helt klart till julen när man hör den låten. Åhh det är så svårt att förklara den här musiken, det lättaste är väl att säga att man blir helt förtrollad! Man kommer verkligen in i en helt annan värld.

 

Vem är det då som har skapat dessa fantastiska låtar? Jo det är självklart Danny Elfman (lite roligt att han heter Elfman i efternamn^^) som nog har skapat, ja iaf nästan all musik till Tim Burtons filmer, jag kan nämna några av dom och det är: Alice i underlandet, Kalle och chokladfabriken, Edward scissorhands och Corpse Bride (och självklart många fler).

Han sjunger även i The nightmare before christmas och Corpse Bride, som är ganska lik The nightmare before christmas i stilen. Han kan verkligen sin sak!

 

En annan sak som kan vara värt att nämna är att pojkbandet Fall out boy har gjort en cover på What's this, dom kan förtjäna en lite länk även fast dom inte är några favoriter :P

http://www.youtube.com/watch?v=HoXlAimMKeg aja vet inte hur man gör för att kunna klicka på den, men här är den iaf ^^

 

Här är låtarna + Sallys song bara för att Majs-Sally som jag bor med tycker om den så mycket :)Kommentarer
Postat av: Majs-Sally

Fiiiin låt! Fast den är bästast när Fiona Apple sjunger den!:))))

2012-04-13 @ 02:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0